updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Quatre equips superen els sectors estatals cadets i jugaran la fase final

Les Franqueses, Barça (a dalt), Granollers i Bordils (a sota) jugaran les fases finals estatals cadets Fotos: de les xarxes socials dels clubs i de la Federació Catalana Handbol Les Franqueses, Barça (a dalt), Granollers i Bordils (a sota) jugaran les fases finals estatals cadets

Entre els dies 10 i 14 de maig es van celebrar els sectors estatals en categoria cadet i quatre equips catalans es van classificar per a la fase final, que es disputarà la setmana pròxima.

Només Les Franqueses a la fase final cadet femenina

Quatre equips catalans jugaven els sectors i curiosament només el quart classificat del campionat de Catalunya, l'Handbol Les Franqueses, es va poder classificar per a la fase final. En el seu sector van derrotar l'Aula Valladolid en el subgrup, i en la final van superar el San Lorenzo de Múrcia per 27-28.

Les franquesines seran l'únic equip català femení que jugarà la fase final, que es disputarà entre el 24 i el 28 de maig a la localitat sevillana de Montequinto. En el seu grup li ha correspost jugar contra Prado Marianistas de Ciudad Real, Mislata i Cangas . En l'altre grup juguen Onda, Montequinto, Kukullaga Etxebarri i Anaitasuna.

Han quedat eliminats el Palautordera, Sant Joan Despí i Granollers, que havien estat els tres primers a Catalunya.
El Palautordera, que jugava a casa, va derrotar en el subgrup a Malkaitz i Roquetas, però en la final va perdre amb Kukullaga Etxebarri.
El Sant Joan Despí, que jugava a  terres sevillanes, va quedar tercer en perdre davant Montequinto de Sevilla i Orio Eskubaiola.
El Granollers, que juga a l'Olímpic, va caure en el subgrup davant el CD Hand Vall de Valladolid, i no va anar a la final, que va acabar guanyant el Mislata. Les granollerines van acabar terceres derrotant l'Antequera.


Barça, Granollers i Bordils a la fase final masculina

En la categoria masculina han anat millor les coses. També quatre equips buscaven la classificació i tres d'ells, Barça, Granollers i Bordils (els mateixos que en categoria juvenil) es van ficar en la fase final.

El Barça, en la fase jugada a Tarazona, van superar amb molta facilitat a l'Atlético Valladolid (46-23), Tarazona (50-25) i CD Delgado d'Arnedo (La Rioja) (41-11).

El Granollers, en la fase jugada al pavelló d 'Artaleku a Irun, van superar també clarament al Bidasoa (40-30), Cajasur Córdoba (37-21) i Dominicos Zaragoza (39-28).

El Bordils, en la fase jugada a casa seva al Blanc-i-Verds, van superar Maristes Algemesí (31-27), Ademar de Lleó (35-28), Covadonga de Gijón (40-30).

Sensacional l'ambient que hi va haver al Blanc-i-Verd

El Barça B, el quart classificat a Catalunya, en va quedar fora, superat per Agustinos Alicante en el sector disputat a Sevilla.

A la fase final que es disputarà a Alacant entre els dies 24 i 28 de maig, el Barça jugarà en un grup amb Mislata, Gàldar i Pereda Santander, mentre que Granollers i Bordils (com va passar en juvenils) estaran al mateix grup junt amb Anaitasuna i Agustinos Alicante.

Entrevistes