updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Palautordera continua a 1a Estatal i hi ha salvaments en cadena

L'Handbol Palautordera continuarà a 1a Estatal... al grup basc Foto: fb Handbol Palautordera L'Handbol Palautordera continuarà a 1a Estatal... al grup basc

Avui dijous s'ha celebrat a Madrid el sorteig dels grups de la 1a Estatal de la temporada 2022-23, i finalment l'Handbol Palautordera ha acceptat una invitació per jugar... al grup d'Euskadi i Navarra.

Els 19 equips catalans en tres grups

La temporada vinent hi haurà 19 equips catalans a 1a Estatal, una quantitat que evidentment és tot un rècord. Seran els 14 que havien mantingut la categoria, comptant els dos que van jugar fases d'ascens a Plata i no el van assolir, els dos que han baixat de Plata (Esplugues i Sarrià), els dos que han pujat de Lliga Catalana (sant Vicenç i Salle Bonanova) i l'Handbol Palautordera, que havia baixat però ha acceptat una invitació. Aquests 19 equips estaran en tres grups., que són aquests d'aquí sota:

Un d'ells, el D, mantindrà l'estructura de "grup català", i en ell hi seran els 14 que van mantenir plaça i els dos que han baixat de Plata. Els dos equips que han pujat de Lliga obtenen el dubtós premi de jugar al grup de València i Múrcia. L'Handbol Palautordera ha acceptat la invitació per jugar en el grup d'Euskadi i Navarra.

GRUP D

El campionat començarà el dia 17 de setembre amb aquests partits:
JH Mataró - Poblenou
Sant Esteve Sesrovires - Terrassa
Banyoles - Sant Esteve Palautordera
Sarrià - Sant Joan Despí
Sant Cugat - La Roca
Esplugues - Sant Martí Adrianenc
OAR Gràcia - Bordils
Granollers B - Montcada

GRUP C

1a jornada:
Palautordera - Arrate Eibar

GRUP E

1a jornada:
Salle Bonanova - Águilas
Benidorm B - Sant Vicenç

Salvaments encadenats a les categories catalanes

Si normalment al final de la temporada parlem dels descensos per compensació, ara hem de parlar de salvaments per compensació i atenent a les normatives de les categories catalanes se salven els equips que havien quedat en millor posició de cada categoria.

Per tant segons això mantindran la categoria: el Cardedeu a Lliga Catalana, el Lleida Pardinyes a 1a Catalana, el Maristes Rubí a 2a Catalana i el Tarragona a 3a Catalana.

Entrevistes