updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Josep Morales (La Roca): "Haurem de tenir un alt nivell defensiu i saber patir"

Josep Morales, amb el seu ajudant Marc Raga al costat. Foto: Jordi Vilas Josep Morales, amb el seu ajudant Marc Raga al costat.

A pocs dies de marxar cap a Galícia parlem amb Josep Morales, entrenador –al costat de Marc Raga– del Mubak BM La Roca equip que viatja amb el títol del "grup català" de 1a Estatal a la butxaca i la il·lusió de poder aconseguir un ascens que els roquerols ja coneixen molt bé.

Com valores la temporada, amb classificació per a les fases i el cinquè títol de 1a Estatal inclòs (1999, 2000, 2012 i 2014)?

La temporada òbviament és molt positiva. Hem aconseguit el nostre objectiu que era estar a les Fases, i ens hem mostrat molt sòlids. Si que és cert que al principi de la segona volta no vam estar al mateix nivell que durant la primera volta i al final de la lliga, en part per les lesions, però en general hem estat molt sòlids. Hem guanyat tots els partits contra els equips de mitja taula cap avall i contra els de dalt hem sigut molt solvents i al final hem tingut el golaverage guanyat amb tots excepte amb el Sant Esteve de Palautordera i el Montcada. Crec que hem estat sòlids i amb un bon joc. El fet de guanyar la 1a Estatal és un orgull. Per mi personalment que ja ho havia aconseguit dues vegades com a jugador, repetir-ho des d'un altre punt de vista, la veritat és que m'omple d'orgull.

En una temporada que ha significat la tornada a la normalitat, des del començament pensàveu en les fases com a objectiu?

L'objectiu intern de l'equip era aquest. Sabíem que era difícil, però quan vam agafar l'equip vam plantejar que era un equip molt jove però que en tres temporades havíem d'intentar fer aquest passet, intentar fer unes fases d'ascens, i a principi de temporada així ho vam plantejar. Ja teníem una bona plantilla i aquesta temporada hem fet dos reforços que ens han anat molt bé i al final hem pogut assolir l'objectiu.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

Una de les coses a destacar és que tenim una plantilla àmplia. Som capaços de rotar els jugadors mantenint el nivell d'intensitat. I aquesta rotació ens dona variabilitat. Tenim perfils de jugadors bastant diferents entre si i això fa que siguem un equip difícil de defensar, ja que podem jugar seguint el mateix patró però amb diferents característiques.

Quin és l'equip o equips que us han donat més problemes a la lliga?

L'equip que més ens ha costat crec que ha estat La Salle Montcada. Per mi és un equipàs, potser no té molta rotació, però segurament té millor set inicial de la lliga i amb un porter excel·lent. A Montcada vam guanyar d'un i remuntant i a casa ens van passar per sobre, no vam tenir opció de competir.

Deixant a part els del teu equip a quins jugadors destacaries de la categoria. Podries dir un equip ideal, sense els teus jugadors?

Porter: Guillem Herms (La Salle Montcada)
Pivot: Guillem Correro (OAR)
Extrem dret: Arnau Fons (Sant Esteve Palautordera)
Extrem esquerre: Víctor Sáez (La Salle Montcada)
Lateral Esquerre: Jordi Planas (Sant Esteve Palautordera)
Central: Rubén Ridao (Sant Esteve Sesrovires)
Lat dret: Jan Rof (Sant Cugat)
Defensor: Hector Gómez (Sant Cugat)

Aneu a Galícia, on us trobareu un equip amfitrió que la temporada anterior estava a Plata i amb ganes de tornar-hi. Creus que podreu tenir suport d’aficionats que us recolzin i quina importància pot tenir el factor públic?

El fet que sigui a Galícia fa que es desplaci menys gent. És un viatge molt llarg si vas en bus o en tren, o en avió que els vols sembla que no són massa econòmics. Sabem que vindrà gent però poqueta, si arribem entre 30 o 40 ja estarà bé.

Ara que ja els deveu tenir ben estudiats, quin rival creus que pot ser el més complicat per vosaltres en aquestes fases?

La veritat és que ens hem centrat molt en el primer partit, però creiem que serà un grup molt igualat. Una mica el favorit pot ser el Lalín pel fet de jugar a casa, però penso que els quatre equips tenim arguments per intentar classificar-nos. No crec que hi hagi un favorit clar deixant de banda el fet que el Lalín juga a casa.

Ja per acabar –i sense fer "spoilers" als altres equips lògicament– quins són els principals arguments que fareu servir per lluitar per aquest ascens?

Hi han dues coses molt importants. La primera, tenir un nivell defensiu alt. Si no defenses amb equips d'aquest nivell no tens gaire res a fer. I l'altre cosa, serà saber patir. Al final són tres partits, tres dies, hi hauran moments difícils, hi hauran moments on segurament estarem per sota al marcador i i hem de ser capaços independentment del marcador treballar cada atac, treballar cada cada pilota i deixar-nos la vida en cada defensa.

Molta sort!

ARXIU CATHANDBOL

Entrevistes