updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Álvaro Polo (H. Esplugues): "L’ambició per voler més ha sigut la clau"

A un dia d'agafar el tren cap a Ciudad Real, parlem amb Álvaro Polo entrenador de l'Handbol Esplugues equip que disputarà les fases d'ascens a la Divisió de Plata Masculina per primer cop a la seva història.

Com valores la temporada, amb classificació per a les fases d’ascens per primera vegada en la història del club ?

Ha estat una temporada molt bona per a nosaltres. Des de fa 4 temporades que vam agafar l’equip, cada any hem anat millorant la posició a la classificació final… fins que aquesta temporada hem assolit classificar-nos per a les fases d’ascens a Divisió d’Honor Plata. Hem disfrutat el camí, que es el que vam demanar als jugadors a principi de temporada.

En una temporada molt estranya per la situació que hem viscut, des del començament pensàveu en les fases?

Teníem clar que volíem lluitar per ser a la part alta de la classificació. L’ambició dels jugadors, del cos tècnic i del club ens ha fet mantenir el nivell de concentració el màxim de setmanes possibles i puntuar regularment. Sense dubte, l’ambició per voler més ha sigut la clau.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

Som un equip molt compensat en totes les posicions, potser no tenim una o dos figures que destaquessin molt, com si podien tenir els nostres principals rivals. El nostre punt fort ha sigut mantenir el bloc, que tots els jugadors aportessin el seu granet de sorra.

Quin és l'equip que us ha donat més feina a la lliga?

Potser Granollers és el rival amb el que més hem patit aquesta temporada. Hem pogut perdre partits per no estar encertats o per actuacions espectaculars d’algun jugador de l’equip rival, però Sergio Pozo ens ha sapigut posar en molts problemes en els dos partits de la lliga.

Deixant a banda els del teu equip a quins jugadors destacaries del grup de 1a Estatal?

Si he d’escollir un jugador per posició escolliria:
    •    Extrem esquerre: Victor Sáez (Montcada)
    •    Lateral esquerre: Ruben Cabello (Sant Joan Despí)
    •    Central: Jan Rof (Granollers)
    •    Lateral dret: Marc Jordan (Sant Cugat)
    •    Extrem dret: Roger Manzano (La Roca)
    •    Pivot: Aleix Martinez (Poblenou)
    •    Porter: Alejandro Capón (Sant Quirze)

Aneu a Ciudad Real a jugar les fases. Podreu tenir suport de públic acompanyant, o serà complicat per la situació que vivim?

Per sort, la situació ha millorat bastant i podrem tenir públic a les graderies. Jugarem la fase a un dels pavellons més mítics de l’handbol mundial, amb una gran capacitat d’aforament. Així que esperem poder disfrutar d’un ambient maco d’handbol.

Creus que venint del grup sempre potent català sou favorits per pujar? Quin veus com a rival més fort?

En principi estem en l’anomenat grup de la mort. Tenim els dos primers de grup (Ciudad Real i Oviedo) amb equips molt físics i de molta qualitat. I també el “fals” segon classificat del grup C (Anaitasuna) que ha liderat el grup amb solvència tota la temporada i només ha caigut al final… patint baixes de jugador que han donat suport a ASOBAL. Així i tot, estem aquí per fer el que hem fet tota la temporada, no donar res per perdut, disfrutar… i lluitar per la plaça que dona accés a Plata.

Veus el club i la seva massa social amb ganes i ambició de fer el sempre complicat salt a Plata?

Aquestes fases potser ens arriben una mica abans d’hora. El club està creixent i està creixent be, amb noves instal·lacions, amb més recursos humans i amb equips de qualitat en les categories base. Pujar seria tot un repte després d’un any de pandèmia, on la situació econòmica no ha sigut la millor. Això sí, seria molt bonic jugar a Plata la temporada del nostre 50è aniversari.

Us seguirem amb atenció per streaming. Moltes gràcies de nou i molta sort!

Entrevistes