updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Carrero (Vendrell): “La clau és fer servir la nostra veterania”

Parlem de l’inici de lliga que ha tingut l'Handbol Vendrell amb Joaquin Carrero Moya, un dels seus homes més importants.

Com valores l’inici de lliga que ha fet l’equip després de plantar cara a Mataró i guanyar a casa a l’Esplugues?
Bé, la veritat és que hem començat bé, i més tenint en compte lo complicat que ho tenim els d'aquí Tarragona per jugar handbol. No tenim cantera, i aquí a la zona de Tarragona no hi ha gaires equips més per poder fitxar jugadors per jugar a estatal, hi som nosaltres i la Canonja que abans havia jugat també a categoria estatal i poca cosa més.  A més tenim una plantilla molt curta de només dotze o tretze jugadors de gent veterana i això passa factura, ja ens va passar l’any passat que a la segona volta segur que ho notarem això. Però bé hem començat amb un bon nivell, vam perdre el primer dia, però vam estar bé, i ara aquesta setmana hem sumat la primera victòria.

Heu sumat els primers punts de la temporada i heu superat un conjunt que pot ser un dels vostres rivals directes per la permanència. La victòria davant l’Esplugues té doble mèrit?
Si en principi si, però l’Esplugues aquesta temporada s’ha reforçat molt bé i no crec que juguin la nostra lliga. I això ens dóna més ànims per seguir treballant i intentar salvar la categoria d’estatal, per molts de nosaltres i segurament pel club aquest potser és el darrer any que juguem a Estatal i tenim ganes de fer-ho bé. Estem molt contents per haver guanyat un rival del potencial de l’Esplugues, que potser no és un rival directe per la salvació, però depenent de com vagi la lliga si que pot acabar la lliga lluitant per la permanència.

Quins creus que poden ser els vostres rivals directes?
Jo crec que estaran lluitant per no baixar la Garriga, que acaba de pujar i sempre és complicat el primer any en aquesta categoria, la Salle de Montcada, l’equip valencià de la Florida que també són nous a la categoria, potser també l’OAR Gràcia i nosaltres. Aquests quatre equips i nosaltres suposo que serem els que lluitem per evitar les dues places de descens.

Després de la manera que us vau salvar aquest estiu, teniu més ganes de demostrar a tothom que us mereixeu juga en aquesta categoria?
Nosaltres i anteriorment la Canonja som els únics equips Tarragona que aquests darrers anys hem jugat a categoria estatal, i el poder jugar en aquesta categoria és un premi per tot l’handbol de Tarragona. Aquest estiu vam decidir tirar endavant el projecte per aquest motiu i sabent que aquest potser és el nostre darrer any, ja que la majoria de membres de l’equip portem més de 20 anys jugant a handbol i no crec que puguem jugar molts més anys aquí.

Entens que hi pugui haver gent molesta perquè us quedéssiu amb la plaça de la Roca?
Realment crec que nosaltres no hem tingut res a veure amb el que li ha passat a la Roca, nosaltres no vam fer res, va ser la Federació Espanyola qui va castigar-los amb el descens de dues categories.  I després independentment la Federació ens va oferir una plaça per jugar a Estatal i nosaltres la vam acceptar. Crec que és del tot injust el que li ha passat a la Roca i el més just hagués estat que s’haguessin quedat a la mateixa categoria on estaven, però la Federació té unes normes i s’han de seguir. A més no crec que els de la Roca estiguin enfadats amb nosaltres,  no hem estat nosaltres qui els hi hem tret la plaça sinó la Federació que és amb qui haurien d’estar enfadats.

Quina és la clau per salvar-se aquesta temporada?
La nostra veterania, hem de tirar d’ofici i d’experiència, nosaltres no podem competir ni físicament i tècnicament amb la majoria d’equips perquè són molt més joves, a més tenim una plantilla curta i veterana on tots treballem i només podem entrenar dos dies. Hem de fer valer el que hem viscut durant més de 20 anys  per seguir endavant, esperar que les lesions  ens respectin i guanyar els partits claus davant els rivals directes. Està clar que nosaltres davant d’equips com Bordils, Sant Martí o altres de la categoria que són joves i corren no podem fer res, però davant d’altres equips de menys nivell hem d’intentar imposar el nostre ritme de partit, defensar bé i fer-nos forts a casa amb el nostre públic.

Entrevistes