updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Torna la 1a ESTATAL: La Prèvia de la 1a Jornada d'un campionat sense La Roca

Ja tenim aquí la nova temporada del "nostre grup" de 1a Estatal, el tradicionalment anomenat "grup català" que aquesta temporada té tres novetats importants.

La primera i possiblement més destacada és l'absència del BM La Roca, el campió de la temporada passada, però que no jugarà a la categoria superior, sinó que ho haurà de fer a la Lliga Catalana, en haver estat castigat per la seva renúncia a jugar a la Divisió d'Honor Plata Estatal.

La segona és interessant, ja que després de tres temporades tindrem equips valencians al grup català. Un d'ells, el Maristes d'Algemesí, va jugar la temporada 2008-09 junt amb l'Onda i el Costa Vinarós al grup català, i ja ho havia fet les dues temporade anteriors. L'altre, el Florida de Catarroja, població molt propera a la capital valenciana.

La tercera serà la incorporació de l'Handbol La Garriga, que debutarà a la categoria de 1a Estatal després de la gran fase d'ascens que va guanyar a Elgoibar, superant l'equip local de l'Alcorta, l'Oberena navarrès i el Logronyo.

El partit de la jornada a Esplugues

 Esplugues - Granollers B

Possiblement el partit més interessant de la jornada sigui el que tindrà lloc al Poliesportiu de La Plana a Esplugues de Llobregat, on l'equip local rebrà el Granollers B.
Els espluguencs, amb Edu Luque a la banqueta, s'han reforçat de forma notable, incorporant a diversos jugadors de gran experència a la categoria provinents del Sant Martí Adrianenc (Anglada, Rius, Trallero, Rosés, Àlvarez i Martorell), afeblint l'equip barceloní i potenciant-se per optar d'una vegada per totes a una de les places d'honor del grup.
En aquest primer partit tindran una bona prova de foc davant del filial del Granollers, que com sempre amb els jugadors joves de la pedrera vallesana serà un dels equips forts del grup.

Els resultats entre aquests dos equips han estat aquests:
2011-12    Esplugues- Granollers B     31-30
2010-11    Esplugues- Granollers B    28-26
2009-10    Esplugues- Granollers B    33-33
2008-09    Esplugues- Granollers B    26-31
2007-08    Esplugues- Granollers B    29-32
2006-07    Esplugues- Granollers B    20-37
2005-06    Esplugues- Granollers B    21-31

Joventut Mataró -  Vendrell

El Joventut Mataró on continua Juanan Garcia a la banqueta s'ha reforçat i buscarà millorar el seu setè lloc de la temporada passada, comptant, entre altres fitxatges, amb el retorn destacat dels dos germans Marc i Sergi Fuster, dos jugadors de la casa. En el primer partit es trobarà amb un Vendrell, que havia baixat però s'ha salvat pel descens de La Roca, que fa dos anys li va amargar una mica el debut en aquest partit inicial ja que va treure un empat de Mataró. La temporada passada en canvi el resultat fou clarament favorable als maresmencs (38-28), que ara tornen a ser favorits.

   La Garriga - Handbol Bordils

El debut de La Garriga a la categoria no serà pas fàcil ja que s'enfrontarà al segon classificat de la temporada passada, un Bordils que de ben segur estarà a dalt amb el mateix entrenador (Pau Campos) dirigint una plantilla molt semblant i amb moltes ganes de fer-ho bé i poder jugar la seva tercera fase d'ascens consecutiva. Evidentment són favorits en aquest primer partit.

  Maristes Algemesí - Palautordera

Un altre partit inèdit a la categoria ja que quan l'Algemesí jugà al nostre grup el "Palau" encara no hi era. Suposem que els vallesans no ho tindran fàcil a la pista d'un equip que la temporada passada va quedar sisè al grup D i que de ben segur esperaran una mica amb ganes als equips catalans, ja que els molesta una mica això d'haver de "pujar" a Catalunya dotze vegades durant la temporada.

Sant Martí Adrianenc - Salle Montcada

Un altre partit interessant entre un equip que sembla que hagi perdut nivell i un altre que amb l'ex-internacional Jaume Puig com entrenador podria fer un pas endavant. La temporada passada el resultat va ser de 36-31.

UE Sarrià  - Florida Catarroja

Un altre partit inèdit entre un Sarrià que continua amb Espar a la banqueta i que intentarà recuperar les bones sensacions del final de la temporada passada i tornar a apropar-se al nivell de fa dues. El rival va quedar en 12a posició del grup D la temporada passada i va salvar-se per ben poc del descens. Favorit clar l'equip gironí.

Sant Esteve Sesrovires - OAR Gràcia Sabadell

Un altre clàssic de la categoria. El "Sanes" de ben segur estarà al nivell de la temporada passada, en que va convertir la seva pista en un fortí, cedint només 5 punts, i acabant en 5è lloc. L'OAR Gràcia, en principi, tot i l'arribada d'algun juvenil del Barça, pot haver perdut potencial en marxar algun dels seus jugadors més experimentats. Veurem, però els locals semblen favorits.

Els darrers resultats han estat aquests:
2011-12    Sanes- OAR    31-26
2010-11    Sanes- OAR    32-27
2009-10    Sanes- OAR    32-31
2008-09    Sanes- OAR    29-28
2007-08    Sanes- OAR    30-25    
2005-06    Sanes- OAR    22-21
2004-05    Sanes- OAR    23-24
2003-04    Sanes- OAR    30-29
Es pot observar la clara superioritat dels del Baix Llobregat que només han cedit un partit dels darrers vuit disputats.

Els horaris de la 1a jornada

JOVENTUT MATARÓ- Vendrell, dissabte 22 a les 18 hores
La Garriga- Bordils, dissabte 22 a les 19:30 hores
Algemesí- Palautordera, dissabte 22 a les 19:45 hores
S.Martí Adrianenc- Montcada, dissabte 22 a les 18 hores
Sarrià- Florida Catarroja, dissabte 22 a les 18:30 h
S.Esteve Sesrovires- OAR Gràcia, dissabte 22 a les 19:30 h
Esplugues- Granollers B, dissabte 22 a les 20:30 h

Entrevistes