updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

La Roca i el Sant Martí Adrianenc en busca de la plata

El Quijote Arena, immillorable escenari per jugar una Fase d'ascens El Quijote Arena, immillorable escenari per jugar una Fase d'ascens

Els dos primers classificats del grup català de la primera Estatal buscaran el proper Pont del 1r de Maig la difícil tasca d’assolir l’ascens a la Divisó de Plata Masculina, intentant afegir-se a Barça B i Bordils. Com fa setmanes que sabem són el campió, el BM La Roca, i el subcampió, el Sant Martí Adrianenc

Aquesta segona fase del campionat de Primera Estatal s'estructura en tres grups de quatre equips, formats cadascun per dos primers classificats i dos segons dels sis grups. Només els primers classificats de cada grup assoliran l’ascens a Plata. Una gesta complicada... però potser no tant com seria després aconseguir els recursos econòmics per concretar l’ascens. Anem a veure quines fases d'ascens els esperen el proper cap de setmana del 2 al 4 de maig.

La Roca al Quijote Arena

Els de Guillem Estapé buscaran l’ascens a una “plaça” ja històrica com és el Quijote Arena, pavelló que acollia els partits del Ciudad Real campió d’Europa. Ara aquest magnífic escenari vol recuperar l’handbol d’elit a la província, i per això ha demanat ser la seu d’aquesta Fase d’ascens.

Un grup sens dubte molt potent, amb el campió basc (Eibar Eskubaloia), el campió català (BM La Roca), el segon de Galícia (Balonmán Xiria) i l’amfitrió, el BM Alarcos Ciudad Real, segon del grup F (grup de només 9 equips).

El Sant Martí-Adrianenc a Gijón

Els de Nacho Parera buscaran l’ascens a Gijón. En aquest cas els primers classificats del grup són del grup B (l’amfitrió, el Real Grupo de Cultura Covadonga) i del grup F (el Cajasur Córdoba); mentre que els segons arriben dels grups valencià (el BM Elda) i català (Sant Martí Adrianenc).Del conjunt local, el Covadonga –arrelat club poliesportiu de Gijón– destaca per sobre de tot que està entrenat per Chechu Villaldea, que a la vegada és ajudant de Manolo Cadenas a la selecció espanyola absoluta, i que té jugadors que han jugat a Asobal. Del BM Elda destaquem que ha superat en la lluita pel segon lloc del grup E al Maristes d’Algemesí (equip que aquesta temporada no ha comptat amb la seva figura Carlos Esquer, que és a Viena). El Cajasur Córdoba arriba com a campió del seu grup i compta amb un bloc de gran potencial.

El tercer sector a Pontevedra

El tercer equip que pujarà a la Plata sortirà de la Fase entre el campió del grup gallec i amfitrió de la Fase (el Mecalia Atl. Novas), el campió del grup E (el Safa Metlife de Madrid) i els segons dels grups B (Viveros Herol BM Nava) i C (Dominicos de Saragossa).

Entrevistes