updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Ricard Franch: "Intentarem guanyar tots els partits que queden”

  • Escrit per ELOI SIVILLA

Entrevista a Ricard Franch, entrenador del Sant Martí Adrianenc i segon del seleccionador estatal Valero Rivera

Com valores la temporada que està fent fins ara el teu equip?
Bé. Estic molt content amb la temporada que estem fent, exceptuant aquests darrers partits fluixets que hem tingut. Però en línies generals, després de tots els canvis que vam fer a l’equip abans de l’inici de lliga crec que estem fent una molt bona temporada.

S’estan complint les expectatives que havíeu dipositat a principi de temporada en l’equip?
Si, sense cap mena de dubte. Nosaltres a principi de temporada vam canviar set jugadors, i abans la temporada anterior ja havíem canviat set jugadors més, el nostre objectiu era estar pel mig de la classificació i no patir. I per ara ho estem aconseguint i les coses estan anant molt bé.

Ara mateix sou tercers. Us marqueu l’objectiu de lluitar per l’ascens fins al final?
Nosaltres el que intentarem serà guanyar tots els partits que juguem, que és el que hem fet fins ara i si hem de jugar fases les jugarem. El que no farem serà renunciar a guanyar cap partit pel perill de jugar fases i baixar deus categories com li ha passat aquest any a La Roca. Nosaltres anirem a guanyar tots els partits i després ja veurem que passa. Ara el que està clar és que la situació econòmica del club no està per pujar de categoria, i això ho sabem tots i en som conscients.

Aquesta setmana vau perdre a casa davant el Sarrià, penúltim classificat,. Això demostra que no hi ha rival petit en aquesta lliga?
Jo crec que aquest any qualsevol equip et pot guanyar si no fas un bon partit. Crec que s’han de respectar a tot els rivals i no et pots refiar perquè tots són bons equips i et poden guanyar si no juguem bé. Crec que la lliga està molt igualada i que tots els equips són molt respectables. Potser n’ hi ha un que està un nivell per sota, però tot i això sabem que hem de fer les coses bé si volem guanyar partits.Aquesta derrota davant el Sarrià serveix d’avís per encarar el partit d’aquesta jornada davant l’Esplugues, un altre rival de la part baixa?
No, no crec que sigui cap avís. Davant el Sarrià vam perdre perquè vam fer un molt mal partit, com vam fer altres dies davant el Sant Esteve Sesrovires o el Bordils. Aquesta derrota el que ha de fer és fer-nos reflexionar i veure que hem de seguir millorant per correggir els errors que fem.

Tu que has estat fent de segon del Valero Rivera amb la selecció espanyola que ha acabat campiona del món. Són molt diferents els mètodes de treball d’un equip professional com la selecció als d’un equip amateur com pot ser el Sant Martí Adrianenc?
Si, són molt diferents els mètodes de treball així com és molt diferent la manera de dirigir un i un altre equip, la idea de joc i els conceptes poden ser els mateixos o semblants, ara la intensitat en el joc és molt diferent. Però totes aquestes diferències que hi han són sobretot per la qualitat tècnica dels jugadors, la qualitat que té un jugador professional que juga a la selecció t’ho dóna tot.

Entrevistes