Resum #PlataFemenina: El trio capdavanter s'escapa cada cop més

El Morvedre de Sagunt segueix líder Foto: @BMMorvedre El Morvedre de Sagunt segueix líder

Tres equips valencians segueixen dominant el Grup C, cada cop amb més marge.

El partit de la jornada refà a les roqueroles:
OAR Gràcia 22-30 La Roca

El Felmar La Roca va refer-se aquest dissabte en el partit que tancava la jornada i estava retransmès per La Xarxa.

Les de Ramon Plans, molt més necessitades, van sortir a per totes i en un gran final de primera meitat van posar-se 9-15 sorprenent el conjunt local. A la represa, les verd i blanques van intentar reaccionar, però la gran actuació de la portera roquerola Lorena Ramírez i la fluïdesa del seu atac ho van impedir.

Les màximes golejadores van ser les roqueroles Marina Fradera i Laia Sastre, amb 5 gols

Els darrers resultats han estat aquests:
2017-18 OAR Gràcia 22-30 La Roca
2016-17 OAR Gràcia 27-37 La Roca

2015-16 OAR Gràcia 37-32 La Roca
2014-15 OAR Gràcia 29-32 La Roca

Amposta 30-27 H. Sant Quirze

Com en l'altre derbi català, el triomf va ser pel conjunt que més ho necessitava, en aquest cas per l'Handbol Amposta Lagrama.

Van començar millor les "kiris", que amb una encertada Marta Barbeito van dominar des de l'inici, però les ebrenques van acostar-se a un sol gol al descans (13-14). A la represa, els errors locals ven permetre a les de Dolo Martín tornar a agafar avantatges clars (15-20). Llavors el conjunt local va canviar la defensa a 5:1 i això els va servir per recuperar més pilotes i avançar-se per primer cop amb el 22-21. A partir d'aquí, i amb el suport de l'afició i les aturades de Marta Gálvez van seguir manant fins a poder celebrar l'esperat primer triomf de la temporada.

La jove quirzetenca Marta Barbeito (8 gols) i la veterana local Zulema Asensio (7) van ser les jugadores més encertades de cara a porteria. A l'altre costat, la portera local Marta Gàlvez va brillar amb 18 aturades

Elda 24-21 Joventut Mataró

El Joventut Mataró tenia el repte complicat de sumar al camp de l'Elda, i tot i que va plantar cara va tornar amb les mans buides.

L'equip de Rosi Hernàndez va fer un bon inici de partit (1-3), però de seguida va reaccionar l'equip local que va arribar al descans amb quatre gols d'avantatge (14-10). A la represa altra vegada bona sortida mataronina que amb un 0 a 3 va ajustar fins a una mínima diferència, però l'equip alacantí no es va deixar sorprendre. Les eldenques van reaccionar (19-16 a l'equador de la segona part) i a partir d'allà van controlar bé sempre amb diferències entre els 3 i 5 gols fins al final.

Associació Lleidatana 25-28 Dominicos

L’equip lleidatà es va veure sorprès pel cuer que va evitar la seva quarta victòria seguida. Després d'una primera meitat molt igualada (13-13), les de Vujasinovic van veure com se'ls complicava el partit a la represa. Les visitants van fer el seu millor joc, i van aconseguir un parcial de 4 a 11, passant de l'empat a 16 al 20-27. Només a quedaven cinc minuts, i malgrat l'esforç final, el marcador ja era iremuntable.

La màxima golejadora va ser la visitant Ana Maria Casedas amb 8 gols, un més que Irina Pop

Mislata 31-28 Sant Vicenç

El Santvi anava a terres valencianes amb il·lusió, però va haver de remar massa minuts a contracorrent i això ho va patir al final del matx.

Gran inici de les vicentines que van mantenir l'equip local a ratlla 25 minuts (9-9), però llavors van veure com després d'un temps mort el conjunt de casa agafava quatre gols al descans (14-10). A la represa, gran reacció de les de Xavi Esteban que es van acostar 17-16, però el Mislata va ràpidament va tornar a agafar tres gols de renda que van saber gestionar fins el final.

Amb 7 gols, Paula Tercero va ser la jugadora més destacada del matx

BM Morvedre 34-28 Sant Joan Despí

Triomf clar del Morvedre davant el Sant Joan Despí, en un partit dominat per les saguntines des del començament.

Els contraatacs de les locals van fer que al descans la diferència ja fos de cinc gols (16-11), i tot i que el Sant Joan va millorar a la represa va aguantar el fort ritme de les locals però no va poder remuntar el marcador.

La màxima golejadora del matx va ser la santjoanenca Sandra Tomás amb 8 gols

La Salud Tenerife 41-30 Agustinos Alicante

L'únic partit sense representació catalana va demostrar que l'equip canari està cada cop més fort, sobretot a camp propi.