Resum #PlataFemenina La Lleidatana perd la categoria

Resum #PlataFemenina La Lleidatana perd la categoria Foto: Arxiu

La quinzena jornada d'aquesta intensa Divisió de Plata Femenina (que ara s'atura un mes sencer) ens deixa el Granollers amb un peu i mig a les Fases d'Ascens. L'Amposta, per la seva banda, va perdre una gran oportunitat de col·locar-se segon perdent contra el Castelló. El Felmar Roca encara no pot certificar la permanència, mentre que el cuer, l'Associació Lleidatana, va perdre a Eivissa i no podrà salvar-se.

Puchi Eivissa 34-28 Associació Lleidatana

No va poder ser. L'Associació Lleidatana va caure a la pista del Puchi eivissenc i d'aquesta manera perd matemàticament la categoria de Plata que va aconseguir de manera brillant la temporada passada. Sens dubte la mala notícia de la jornada, que farà que la llarga aturada es faci un xic més pesada pel conjunt de la Terra Ferma.

La primera meitat va ser molt igualada, i després d'un tram de partit dominat per les catalanes, es va arribar al descans amb empat a 13. La segona meitat va seguir la mateixa tònica fins que les lleidatanes van patir un tram de desconcert i errades que les va condemnar a un parcial d'11-3 que sentenciava el matx (30-21). Tot i la decepció per veure com s'escapava la permanència, l'orgull de les blaves i la inspiració golejadora de la mundialista Irina Pop  va permetre almenys maquillar el resultat.

ASSOCIACIÓ LLEIDATANA: Mariama Kora, Jannifer Nana (4), Lucía Pasaman (1), Maria Alba Mele, Imma Soto (5), Rocío Ruiz (1), Irama Garcia (5), Irina Pop (11), Cristina Ridó, Laia Ribalta (1), Marina Castelló i Jennifer Garcia.

Felmar BM La Roca 25-34 Granollers

El Granollers va dominar des del "minut zero" i amb molta claredat el derbi vallesà disputat a La Roca. Un parcial inicial de 0-4 va deixar clar que les de Carlos Viver tenen la Fase d'ascens al seu punt de mira i no van donar cap opció al seu rival comarcal. Fent gala de la seva gran defensa al descans ja guanyaven 5 a 13. A la segona meitat hi va haver molts més gols, però les locals mai van posar en perill el triomf del líder.

Felmar BM La Roca: Lorena Ramírez i Maria Rubio, porteres; Andrea Requena (1), Maria Floriach (4), Paula Blesa (3), Cyntihia Gonzalez (2), Aina Barrio, Alba Silva (3), Miriam Facundo, Berta Corbacho (7), Irene Martínez, Esther Torregrosa (1), Clàudia Ortega (1) i Júlia Ortega (2).
BM Granollers: Adriana Ascaso, portera; Judith Vizuete (3), Sonia Enríquez (1), Glòria Blancafort, Esther Bendala (1), Lidia Grañana (6), Marjolaine Dedieu (2), Hattou Jabby (3), Alba Sevilla (1), Miriam Moreno (6), Miriam Gonzàlez (6), Maria Mora (1), Rquel Dopico i Sandra Pérez (4).

Amposta Lagrama 25-33 Castelló

L'Amposta va perdre una gran oportunitat de col·locar-se amb els mateixos punts que les segones classificades. Les noies de Claudi Olivé van començar dins del partit fins ben entrada la primera meitat (8-9 als 20') però les castellonbenques els van clavar un parcial d'1-7 abans del descans que els va fer marxar sis gols per darrera (9-15). Però la mala ratxa va continuar a la segona meitat i a les ebrenques ja els va ser impossible donar caça al seu rival.

CH AMPOSTA-LAGRAMA: Marta Gálvez, Ione Arizabalaga, porteres; Sandra Margalef, Andrea Haro, Joana Rieres (6), Sara Alonso (2), Laia Uliaque (1), Anna Nin (2), Alba Simón (4), Esther Juncosa (4), Aida Viloria, Judit Tortajada (3), Sara Garcia (3) i Silvia Domingo.