Resum #LligaCatH: Els de l'Estany topen a l'Illa i el Calella és el nou líder

El Manyanet va tombar el líder a l'Illa Diagonal Foto: Alfredo Moya El Manyanet va tombar el líder a l'Illa Diagonal

La 12a jornada, de moment incompleta, ens ha portat la gran sorpresa, ja que el líder ha caigut a la pista del cuer, on ha vist trencada la seva imbatibilitat. Això fa que la UEH Calella, que ha guanyat el dimarts a l'Olímpci, sigui el nou líder.

Manyanet 25-24 Banyoles

A l'Illa Diagonal es va donar això que fa que l'esport, que no és una ciència exacta sigui tan bonic i inesperat. El cuer, que portava set jornades sense guanyar, va poder amb el líder, que encara estava imbatut i només havia cedit un punt en tot el campionat.

No era el partit de la jornada, però està clar que ho ha acabat sent. L'equip local, cada vegada amb els reforços rebuts del desaparegut Sant Miquel més integrats, ja havien tret un punt al Sabadell fa quinze dies, i aquest dissabte van superar el Banyoles, un equip que destaca per la seva fortalesa defensiva.

L'equip barceloní va estar al mateix nivell defensiu que els banyolins i van tenir el matx sota control en tot moment, sense deixar que el teòric favorit obrí forat. Al descans el marcador estava en empat a 13 gols.

A la represa l'equip de Xavier Quindós, fortíssim al darrere, va obrir un lleuger forat de dos gols (19-17 als 40' 22-20 als 45') i els banyolins ja van anar a remolc. Van treure caràcter de líder i van portar el partit a un final molt emocionant. Van igualar a 24 a mig minut del final. L'equip local va demanar temps mort i van forçar uns set metres que va transformar Estruch. L'últim atac visitant, quan quedaven nou segons, ja no va ser productiu.

Per part local el màxim golejador va ser David Estruch (6), ben acompanyat de Javi Laguna i Sergi Genovès (4). Per part visitant Julien Laserre (7), Roger Milla i Martí Rigau (5).

Granollers C 23-27 Calella

En el partit jugat el dimarts a l'Olímpic, els calellencs han demostrat la seva superioritat defensivament i amb aquesta victòria de prestigi se situen líders en solitari de la Lliga Catalana.

No ha estat fàcil el triomf maresmenc. L'equip de Salva Puig va començar bé, però la reacció local va deixar l'equip granollerí per davant al descans (12-10). A la represa de seguida el Calella va empatar a 12, a partir d'allà alternatives en el marcador, fins que en el tram final la classe i el bon joc calellenc van obrir forat.

Van formar l'equip calellenc, que és el nou líder: Tejada i Romero porters; Graells, Itchart, Mansachs, Marc Martínez, Termes, Palacios, Busquets, Aleix Martínez, Rey, Muñoz, Eric Martínez, Buch, David Garcia i Vidal.

El màxim golejador va ser el calellenc Aleix Martínez (8 gols) i per part local Josep Blanchart (7).

Terrassa 34-29 Sabadell

El derbi del Vallès Occidental entre dos històrics es va decantar a favor de l'equip d'Andrés Expósito que es va mostrar molt fort en atac i van trencar la ratxa de quatre partits que portaven els arlequinats sense perdre.

L'equip egarenc va sortir en tromba (10-3 als 15 minuts). Ho va arreglar una mica l'equip de Sergio Cifre i al descans el marcador estava en 18-14. Però a la represa l'equip local, després de veure com el marcador s'encongia fins el 21-19, va tornar a defensar fort. Aprofitarnt les errades visitants van obrir forat (29-20 quan faltaven 10 minuts) i no van patir per sumar dos punts que els enfilen cap a la zona alta i els allunyen de la zona de descens.

El jugador egarenc Jairo Gómez va ser el màxim golejador amb 10 gols.

Imatges del partit de terrassadigital.cat

Bordils B 28-25 Coope Sant Boi

Els bordilencs no van fallar a casa tot i que la Cope els va posar les coses molt complicades. D'aquesta manera l'equip blanc-i-verd es manté en la quarta plaça en igualtat amb Sant Martí i Canovelles, que també van guanyar.

Robert Hospital, per part local, i Samuel Rodríguez, pels visitants, tots dos amb 7 gols, van ser els màxims golejadors.

Sant Martí B 35-30 Cardedeu

L'equip local continua intractable a casa i va fer valer el seu potencial ofensiu (és l'equip que ha fet més gols) per sumar la 7a victòria seguida a casa davant un dels equips més golejats del campionat.

El jugador cardedeuenc Joan Codina (8 gols) va ser el màxim golejador i per part de l'equip local, on van marcar 11 jugadors, va ser Pere Tarradellas amb 6.

Cambrils 26-27 Canovelles

Els cambrilencs van encaixar la cinquena derrota seguida i després del triomf del Manyanet ja es veuen a la cua en solitari. Van plantar cara a un dels equips amb millor balanç com a visitants, però van acabar cedint.

Al descans dominaven els locals per 17 a 15, però a la represa els vallesans van tancar la defensa i es van acabar fent amb el triomf en un final a cara o creu.

El màxim golejador va ser el canovellí David Ruiz (12 gols) i per part local el veterà Mario Fernàndez (6).